Wat is dat toch met die Women PowerTypes?!

Wat is dat toch met die Women PowerTypes?!

Wat is dat toch met die Women PowerTypes?!

Wat zijn toch die Women PowerTypes?!

Mocht je me gevolgd hebben de afgelopen anderhalve jaar, dan zal je me regelmatig iets hebben horen vertellen over de Women’s PowerTypes™. Het is één van de centrale tools waar ik mee werk in de holistische “Resonate” leiderschaps- en voicecoaching voor vrouwelijke professionals, ondernemers en changemakers.

Misschien is het allemaal wat abstract, een concept over archetypes waarvan je niet weet wat ze betekenen, en vooral, wat hebben deze Women’s PowerTypes™ met jou te maken?

Heel veel.

Het heeft te lang geduurd dat de enige manier waarop wij dachten echt serieus genomen te worden, en grote resultaten te kunnen behalen, was om ons als Superwomen te gedragen.

Superwoman die met haar strakke pakje, rode flapperende mantel, kin omhoog en vuist in de lucht iedereen red, megasuccessen behaald , en met slaaptekort nog steeds perfect multi-taskt. Krachtig, bedreven, overheersend, altijd bezig, gedreven, maar ook inefficiënt rennend van hot naar her, en eigenlijk nogal eng…  

Ze is degene die groot deel verantwoordelijk is voor burn out, onze problemen in relaties, en ons gemis aan vreugde, plezier. Het vrijuit onbedaarlijk kunnen lachen, ook om jezelf.

Maar als Superwoman het antwoord niet is, wat is dan het antwoord? 

Graag stel ik je voor aan de Women’s Powertypes™, de Vrouwen Powertypen.

Ik geloof dat we een nieuw soort kracht, power, nodig hebben om de leiders te kunnen zijn zoals de wereld die nu nodig heeft.  

We hebben een nieuwe kracht nodig om een leven te leiden dat werkelijk vervullend is.

Een kracht die ontspruit uit partnerschap in plaats van competitie. Kracht die ontstaat uit samenwerking in plaats van dwang. Een kracht gecentreerd in gezonde overvloed in plaats van uitputting.

Bij One of many™, de in Engeland gevestigde, maar wereldwijd werkende vrouwen- en leiderschapcoaching en trainingsorganisatie waar ik bij aangesloten ben, noemen we deze nieuwe kracht “soft power”, “zachte kracht”.

Niet veel van ons hebben rolmodellen die gecentreerd zijn in deze manier van zijn. Als onze gidsen en inspiratoren gebruiken we daarom de Women’s PowerTypes™.

Werk met de PowerTypes™ en je wordt niet alleen krachtig en effectief, maar de zachtere aspecten van je ware natuur ontvouwen ook hun kracht.

Je wordt serieus genomen, zonder jezelf overdreven serieus te nemen.

Je bereikt meer, zonder jezelf op te branden.

De 5 Women’s PowerTypes™ waar ik in de “Resonate” coaching mee werk zijn: de Strijdster, de Geliefde, de Moeder, de Koningin en de Tovenares – Warrioress, Lover, Mother, Queen en Sorceress.

Laat me je elk van hen voorstellen, en misschien hoor je welke jouw Hoofd-PowerType™ (Primary PowerType™) is.

De Strijdster. (The Warrioress)

Energiek en jeugdig, de Strijdster is gekarakteriseerd door haar vastbeslotenheid om te vechten voor rechtvaardigheid. Zoals de mythische Amazone is ze moedig, onafhankelijk en snel in haar handelen. Ze komt als een tijgerin op voor haar naasten. Anderen bewonderen haar rauwe energie, maar het kan zwaar zijn om haar bij te kunnen houden.

Ze leidt door haar idealen & door zelf deel te nemen.

Als leider vind je haar naast haar teamgenoten, de mouwen opgestroopt, voluit betrokken. Ze leidt door zelf het voorbeeld te geven, vaak als meest capabele, meest toegewijde, terwijl anderen rennen om haar bij te kunnen houden.

De Geliefde. (The Lover)

De Geliefde is niet alleen gekarakteriseerd in haar sensualiteit en seksualiteit, maar door haar vreugde en het gelukkig zijn in emoties, gevoelens en haar liefde voor het leven zelf. Ze is de bron van leven, van creativiteit. Ze geniet van het ontdekken van de wereld door haar vijf zintuigen, en ze houd van het schenken en ontvangen van plezier en genot in alle gebieden van het leven. Zij is het centrum van zelfzorg. Zij weet hoe je voor jezelf moet zorgen, zonder burn-out te raken.  

Ze leidt door uitnodiging & waardering.

Zelden afgewezen, als leider is de Geliefde boeiend en magnetisch. Haar uitnodiging heft de belofte van een bijzonder rijke ervaring en zo is ze in staat anderen te verleiden met haar mee te gaan. Ze dompelt haar team in oprechte waardering, geschenken en zin-, oor- en oogstrelende ervaringen. Mensen volgen haar omdat ze van haar houden.

De moeder. (The Mother)


Een vrouw hoeft geen kinderen te hebben om een robuust Moeder PowerType te zijn. Altijd beschikbaar om een ruimte van veiligheid, warmte en troost te bieden, is het de Moeder waar we allemaal naar toe gaan om gevoed en gekoesterd te worden. Ze is geduldig en vriendelijk, ze moedert niet alleen over haar kinderen, maar over alle kinderen en de planeet. Ze kijkt altijd hoe ze het beste uit anderen omhoog kan halen. Ze zal soms haar eigen behoeften opofferen, voor diegenen die ze identificeert als haar familie. Ze is gecentreerd in de aarde-energie van de late zomer

Ze leidt door liefde & aanmoediging

Als leider gebruikt de Moeder zachte aanmoediging, waarbij onderwijs en coaching haar gekozen instrument is. Geduldig werkt ze om het beste uit elk lid van het team te halen, zeker in de wetenschap dat ieders bijdrage waardevol en belangrijk is. Ze let op het welzijn van haar team en moedigt ze aan om goed voor zichzelf te zorgen.

De Koningin (The Queen)

 

Comfortabel in leiderschap en zeker van haar positie in de wereld, de Koningin belichaamt gratie en waardigheid.  Ze is haar rijk toegewijd, en heeft een duidelijke visie voor wat ze verlangt voor diegenen die er in zitten. Mensen zijn ten diepste toegewijd aan haar visie en kunnen zelfs hun leven neerleggen in dienst van haar idealen.

Ze leidt door visie & inspiratie

Waarschijnlijk de meest voor de hand liggende “leider” PowerType, de koningin is blij om leiding te nemen, en het is voor haar vanzelfsprekend het laatste woord te hebben. Ze inspireert loyaliteit, dienstbaarheid en toewijding niet om wie ze is, maar vanwege de krachtige visie die ze voor het team heeft. Mensen zijn gedreven om in haar behoeften te voorzien, omdat zij ruimte biedt voor grootheid van iedereen. Ze biedt onpartijdige begeleiding en sanctie, orde en structuur. Haar teamleden gaan in hun werkzaamheden vaak over hun eigen grenzen heen om de visie waar te kunnen maken, en uitputting en burn-out kunnen volgen.

De Tovenares. (The Sorceress)

Verbonden met een hogere macht, de Tovenares weet dat magie en wonderen in het alledaagse plaatsvinden. Ze begrijpt en werkt met de verbindingsbrug van het zichtbare en onzichtbare. Ze is hoogst innovatief en faciliteert transformatie. Ze bezit een natuurlijke nieuwsgierigheid en is altijd op zoek naar bronnen van informatie, wijsheid en kennis. Ze is een meester op het gebied van haar gekozen technologieën. Ze geniet ervan om alleen in haar eigen gezelschap te zijn en haar dagelijks leven is omgeven met rituelen.

Ze leidt door geloof & wijsheid.

Met haar geloof dat “alles mogelijk is” bewonderd haar team haar magische vaardigheid om oplossingen te zien, of met nieuwe ideeën te komen. Ze heeft altijd de beschikking over het juiste stukje kennis en weet hoe ze die moet toepassen. Vanwege haar diepe begrip en verbondenheid, zal haar team haar advies opvolgen en zich aan haar wijsheid onderwerpen. Ze werkt krachtig met de energieën tussen teamleden, wetende dat de energie van de groep uiteindelijk de uitkomst beïnvloedt.

Welk Vrouwen KrachtType ben jij?

Zoveel vrouwen die deze archetypen ontmoeten willen echt heel graag weten: “Wie zou ik zijn?” Het goede nieuws is dat dit ook kan.

One of many™  heeft een uitgebreide profileringstool ontwikkeld zodat je kunt ontdekken in welke PowerTypes ™ je geweldig bent en waar je, nou ja, niet zo goed in bent (en waarom dat belangrijk is …).

Nog beter; als gecertificeerde One of many™ women’s coach kan ik tijdens een persoonlijke debrief  ingaan op de uitslag van je Women PowerType ™ Profile, waardoor je de gevolgen en mogelijkheden gaat begrijpen voor je werk, je relaties, je gezondheid en vitaliteit.

Ontdek je unieke persoonlijke en leiderschapskrachten met de Womens PowerTypes ™ -profiel.

De Women’s PowerType ™ -profiel is één van de vele hulpmiddelen waar ik mee werk in mijn Resonate coaching om je te helpen om je in afstemming met je authentieke levensdoel te brengen en je  moedige leiderschap te ontketenen.

En dat begint allemaal met het begrijpen van je potentieel.

Ontdek je ware pad naar moedig en effectief leiderschap door je op te geven voor de wachtlijst van de Women’s PowerType ™ -profieltest (normaal € 69,-) die ik voor een korte tijd kosteloos beschikbaar stel, en maak ook nog eens kans op de uitgebreide persoonlijke debriefsessie twv € 197,-.

Geef je hieronder op en je krijgt binnenkort persoonlijk bericht van me wanneer je deze bijzondere test kunt maken – en je hoort dan ook of ik je kan uitnodigen voor de persoonlijke debrief sessie!

 

Ja, zet me op de wachtlijst

 Ja, ik stem ermee in verdere vervolg-e-mails te ontvangen van Vocal Presence die nuttig, inspirerend zijn en me informeren over speciale aanbiedingen en activiteiten.

dit veld niet invullen s.v.p.

(Tekst & Copyright: One of many™ & Vocal Presence)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.